Balsareny

Balsareny
  • MIDA DEL TEXT + = -

21:42  |  21/08/2017

Data i hora oficial

El temps

Equip de Govern

foto equip de govern 

 

 

Benvolguts/es visitants, us donem una amistosa i càlida benvinguda al web oficial de l'Ajuntament de Balsareny.

 

Des de l'actual equip de govern creiem que la informació difosa per tots els mitjans dels que puguem disposar des del consistori cap a la ciutadania és quelcom bàsic que ha d’estar fàcilment a l’abast de tothom qui vulgui fer-ne ús. Amb aquesta idea en ment com a un dels nostres eixos principals, i entenent la importància creixent actual de les noves tecnologies, volem potenciar, en tot moment, el foment i lliure circulació de la informació a través de la xarxa. Per aquesta raó, a més a més d’haver creat en l’encetament d’aquest mandat una pàgina de Facebook i un Twitter oficials de l’Ajuntament (els enllaços dels quals podeu trobar a la pàgina principal d’aquest lloc web) durant el nostre mandat ens comprometem fermament a mantenir degudament actualitzats aquest i els altres espais web que pertanyen a l’Ajuntament de forma constant, amb tot tipus d'informació i notícies referents a la casa de la vila i al nostre poble. En aquests llocs web oficials del nostre ajuntament a la xarxa podreu trobar-hi tot tipus d'informació relacionada amb l'estructura i funcionament d'aquesta institució, diverses dades i documents d’interès, notícies variades i tot un seguit d’informacions relatives a les activitats que es duen a terme tant al nostre Ajuntament com a tot el municipi. Esperem que siguin eines útils a l’hora d’oferir-vos la informació que disposem, i que entre tots i totes en fem un bon ús.

 

En quan al nostre municipi, Balsareny, està situat al nord de la comarca del Bages, al bell mig de Catalunya. Es tracta d’un poble mil·lenari amb molta història, ric en cultura i tradició, que compta amb indrets i paratges naturals de molta bellesa, com són el riu Llobregat i tot el medi natural que l’envolta durant el seu recorregut fregant el nostre poble, o la Resclosa dels Manresans amb l'inici del canal de la Síquia que enceta el seu recorregut fins a Manresa, desembocant finalment al llac del Parc de l'Agulla, o tot un seguit de masies, colònies, camins rurals i espais naturals per passejar que resten escampats pel territori del nostre municipi. Lloc de naixement del bisbe Pere Casaldàliga, el nostre poble compta també amb la presència històrica d'edificis emblemàtics com són el Castell de Balsareny, que data de l’any 900, el Fortí Carlí, ubicat al Serrat del Maurici, o l’Església de Santa Maria. El nostre compromís com a Ajuntament és el de ser transmissors en tot moment del nostre patrimoni històric i cultural com a poble, celebrant i potenciant festes tradicionals i emblemàtiques com és la Festa dels Traginers, declarada d’interès turístic nacional des de 1970, en la qual es fa sentit i profund homenatge a la figura del traginer i del seu matxo o mula de càrrega, o la Festa Major per Sant Marc (25 d’abril), que compta amb la presència simbòlica dels nostres gegants, així com també les exhibicions dels balls populars tradicionals que el nostre poble encara manté i conserva amb molta cura, com són el ball de bastons i el ball de la faixa. Entre altres aspectes d’interès general, Balsareny també és conegut per la seva llarga tradició en la representació teatral dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres, durant les festes del Nadal, i compta amb un gran teixit d’entitats i associacions molt variades i riques en història i activitat cultural.

 

Els veïns i veïnes de Balsareny, coneguts amb el gentilici de balsarenyencs i balsarenyenques, i tots i totes els que som fills i filles o residents de Balsareny ens estimem de cor el nostre poble, d'una forma molt personal i amb orgull, especialment per tot el seu patrimoni històric, cultural i natural, i des de l'Ajuntament, com no podria ser menys, volem vetllar en tot moment per tal de preservar i potenciar totes aquestes característiques i particularitats tan positives que tenim la sort de tenir com a poble i que tant ens enriqueixen i enorgulleixen a tots els seus habitants. Si no coneixeu Balsareny, la seva història, el seu patrimoni, la seva cultura o el seu entorn natural, us convidem a visitar-nos i conèixer-nos sempre que vulgueu. Us rebrem amb els braços ben oberts i amb un somriure d’orella a orella.

 

Benvinguts i benvingudes a aquest municipi. Sou a casa vostra.

 

Cordialment,

 

l'equip de govern.

 

Albert Neiro Roman (Alcalde)
Jorge Aguilera Ruiz
Mariola Fabián Jurado
Albert Otero Bonet

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA